torstai 25. maaliskuuta 2010

Tarkennuksia

Aikataulua
Perjantaina lähtö illalla. Oli aikomus pakata tänään rauhassa ja ottaa huominen rennosti. Eipä ehtinyt pakata vielä. Pitää käydä vielä ostoksilla huomenissa, jonkinlainen sadevarustus olis kova sana, mutta back-uppina mulla on euron kertakäyttöviitta jollei kaupoista löydy parempaa. Ja ilmatäytteinen patja, sitähän vois käyttää lentokentälläkin, varsinkin jos joutuu nukkumaan lattialla. Loisto ajatus.
Uganda

Sateita ja lämpötiloja
Ennusteissa näyttäis olevan trendiä sateitten lisääntymiseen paikallisesti. Mbalessa rankkasateita koko ajan, mutta toisaalta Kampalassa ja Masakassa jopa jokunen sateeton hetki, Gulun tietoja nyt ei kannata hirveesti tuijottaa kun se on niin pohjosessa ja siellä on muutenkin aika kuivaa. Tää sadepolitiikka on kyllä yks suuri kysymysmerkki. Toinen arvoitus on lämpötila. Siellä on vuoristoa ja sit kun Uganda on sisämaassa niin pirun hankala sanoa yölämpötiloista vaikka oltais keskellä päiväntasaajaa.

Eli vaikka noi lämpötilat näyttäis tällä hetkellä pyyhkivän isoimmissa kaupungeissa +17...+25 välillä, niin otan silti +4 varustuksen*). Tällä kertaa en aio palella Afrikan yössä kertaakaan. Tällä kertaa nauran kylmyydelle.

*)+4 varustus = tuplamakuupussi ja villasukat.