torstai 8. huhtikuuta 2010

Sarvikuonojen maa

Rhino Sanctuary
Yovyttiin sarvikuonojen suojeluprojektia pyorittavassa keskuksessa. Aidattu ja tiukasti vartioitu alue, jossa koitetaan elvyttaa sukupuuttoon kuolevan elainlajin kantaa. Vissiin jotain 10km suuntaansa tila missa ne voi liikkua. Kaytiin tana aamuna kavelemassa oppaan kanssa s.-kuonojen luona. Ohjeistuksessa nauratti tekstin patka; kiipea puuhun tai mene ison puun taakse jos tulevat uhittelemaan.

About 10...15m paassa saatiin kayda, oli 3kk ikainen vauvakuono aitinsa kans, hauskan nakonen pikkuvauva kun se istuskeli kuin koira. Puskan huomassa iso dominant male otti varjoa.
Sarvikuonoja -Ziwa Rhino Sanctuary

Pysayttivat tien varteen
Iltapaivasta siirryttiin muutaman tunnin matka Kampalan lapi Jinjaan. Jepareita oli paakaupungin lahella aika paljon, ja kerran ne pysayttivat auton. Ne eivat arvostaneet sita etta istuttiin katolla, kovistelivat voimakkain sanakaantein ja tarkistivat ajokorttia yms. papereita, mutta paastivat lopulta lahtemaan toivottaen hauskaa loppumatkaa. Huvittavaa sinansa, etta paikalliset istuu rekkojensa paalla olevan banaanikuorman paalla ja se ei huolestuta ketaan...

Yrittivat sakottaa
Nii joo unohdin kenties mainita yhen toisenkin poliisitapauksen. Meidat pysaytettiin siella harharetkella vuoristossa, poliisilla oli tutka kourassa ja sanoi etta kuski ulos, ajoitte ylinopeutta. Kuski hyppas ulos, naytti ajokorttia, kuunteli kovistelua aikansa, ja alkoi ampua rauhallisesti takaisin: "Naytatko sita tutkaa, niin katsotaan paljonko oli ylinopeutta". Tutkaa piteleva poliisi meni vahan vaikean nakoiseksi ja piti tutkaa kuin tikkarin varastamista pelkaava lapsi. Toinen opas heitti lisaa painetta: "Kertokaahan, arvon herrat, milloin tutkanne on kalibroitu". Silloin kyseinen skoude meni ihan hiljaiseksi, ja sen esimies otti ohjat kasiinsa. "Ok, antaa olla mutta saatte varoituksen talla kertaa. Ja ajakaa varovasti!" Jaa etta toimii se tolla tavalla. Pitaapa muistaa seuraavalla kertaa kun saa parkkisakkoa. Kysymys parkkipirkolle on jo mielessa: "Koska aivosi on kalibroitu!"